سفارش تبلیغ
صبا ویژن
کل بازدیدها:----1353494---
بازدید امروز: ----15-----
بازدید دیروز: ----17-----
بهداشت و سلامت - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان
 
 
  • درباره من
    بهداشت و سلامت - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان
    عظیم جان ابادی
    وبلاگ موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران به شماره ثبت 174 واقع در زاهدان با اهداف کاهش آسیب و مواد مخدر ایدز که از جمله کارهای موفق این موسسه افتتاح اولین مرکزDIC(مرگز کذری معتادین )جنوب شرق کشور تحت حمایت معاونت امور فرهنگی و پیشگیری بهزیستی س و ب ادرس مرکز زاهدان خیابان هیرمند شمالی بین هیرمند 47و49که این مرکز توانسته با تحت پوشش قراردادن بیش از 400معتاد گذری در یه سال گذشته در یکی از محله ای محروم شهر زاهدان امارخوب و قابل توجهی از خود به جای گذارد.ضمنا تمام سوالات شما رادر مورد ایدز-اعتیاد-آسیب های اجتماعی- مهارت های زندگی-ترک اعتیاد- جوابگو می باشد. تلفن های تماس:05414508964-09395438549وهمچنین در زمینه ترک اعتیاد و خدمات مشاوره ایی و حمایتی ویژه معتادین در شهر زاهدان به صورت رایگان همکاری مینماید
  • لوگوی وبلاگ
    بهداشت و سلامت - موسسه آسیب های اجتماعی ستایشگران زاهدان

  • پیوندهای روزانه
  • فهرست موضوعی یادداشت ها
  • مطالب بایگانی شده
    انواع مواد مخدر
    ایدز
    ترک اعتیاد
    همایش و کارگاه اموزشی موسسه ستایشگران
    بهداشت و سلامت
    دهان و دندان
    سلامت چشم ها
    کودکان
    داروها
    زنان و بارداری
    بیماری های کلیه
    بیماران دیابتی
    سرطان ها
    خون
    خواب و استراحت
    مراقبت از پا و کمر
    بزرگان علم پزشکی
    گوش حلق بینی - مو
    شناخت بیماری ها
    محیط زیست
    مضرات سیگار
    حجامت
    بیماری قلبی
    صرع
    سلامت روح و روان > آرامش ؛ عصبانیت
    سلامت روح و روان > معلولیت
    اعتماد به نفس و عزت نفس ؛ موفقیت ؛ کمرویی
    فقر بیکاری
    خودکشی
    دختران فراری و فحشا
    طلاق
    آسیب های اجتماعی مراکز غیر دولتی
    سلامت روح و روان > افسردگی ؛ بیماری های روانی
    مهر 1387
  • لینک دوستان من
    وبلاگ تخصصی حضرت معصومه «کریمه اهل بیت »
    عرشیان خاک نشین «شهید مرتضی بصیری»
    کریم اهل بیت
    تنها ترین سردار
    لینک باکس وبلاگ های مذهبی
    عاشقان وصال
    خط سبز
    وصال
    انتظار سبز
    حضرت مهدی عج
    هَل مِن ناصر یَنصُرنی
    خورشید خیبر
    نگاهی نو به فردا
    هرچه می خواهد دل تنگت بگو(مشاوره و مقاله)
    مشکی رنگه عشقه
    ای تشنه لب
    پوست کلف
    عــــشقـــــولـــــک
    اتحادیه دانش آموزی سیستان و بلوچستان
    انجمن طنین تفتان(ملی،مردمی،مستقل)
    .•¤ خانه آرزو ¤•.
    شیعه مذهب برتر Shia is super relegion
    دست خط ...
    فرشتگان رنجور
    ماورای سکوت
    بهترین آرزو هایم تقدیم تو باد.
    دم مسیحائی
    احساس با تو بودن
    گل یخ
    خلوت من
    دل نوشته های یک دختر شهید
    پشت جبهه
    شب مهتابی
    مه نو سفر
    وبلاگ شخصی محمدعلی مقامی
    او برای دم هر ثانیه ام رحمتی بود عظیم!
    نان ، عشق ، موتور هزار
    پلاک هشت
    کجایند مردان بی ادعا؟
    به برادرم مسیح
    کجایید ای شهیدان خدایی
    .:: رویش عشق::.
    در فراق وطنم
    امید آخر
    یک قدم تا پشت خاکریز
    قدرت شیطان
    آقاشیر
    بررسی عوارض استمناء و راه های ترک آن
    دل نوشته های کودک خیابانی
    تام ( تفکر - ایمان - محبت )
    سجاده ای پر از یاس
    تا ریشه هست، جوانه باید زد...
    خلوت تنهایی
    پرسه زن بیتوته های خیال
    فتوبلاگ
    آسیبهای اجتماعی
    آنالیز ریاضی قرآن
    مذهب عشق
    عاشق آسمونی
    .: شهر عشق :.
  • لوکوی دوستان من
  • اوقات شرعی
  • اشتراک در وبلاگ
     
  • وضعیت من در یاهو
  • تاثیر بیکاری بر قدرت دفاعی بدن
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 10:52 عصر

    تاثیر بیکاری بر قدرت دفاعی بدن

    یک بررسی جدید نشان می‌دهد استرس ناشی از بیکاری ممکن است کارکرد دستگاه ایمنی را در افراد سالم دچار اختلال کند، اما یافتن شغل هم می‌تواند دوباره قدرت دفاعی بدن را بازگرداند.

    بیکاری

    به گزارش خبرگزاری رویترز، پژوهش‌های قبلی تاثیر استرس مزمن را در اختلال کارکرد ایمنی و خطر عفونت و سایر بیماری‌ها اثبات کرده بودند، اما در مورد اینکه پس از فروکش کردن استرس، در دستگاه ایمنی چه رخ می‌دهد، چیزی نمی‌دانستند.

    در بررسی جدیدی که در دانشگاه کالیفرنیای سانفرانسیسکو بر روی 100 نفر بزرگسال شاغل و 100 نفر بزرگسال بیکار بین سنین 29 تا 45 برای چهار ماه انجام شد، پژوهشگران هر ماه نمونه‌های خون این افراد را جمع می‌کردند تا از لحاظ میزان سلول‌های "کشنده طبیعی"(یکی از سلول‌های دفاعی بدن)، شاخصی از قدرت دستگاه ایمنی آنها را اندازه‌گیری کنند.

    این پژوهشگران دریافتند که به طور کلی در گروه بیکاران فعالیت سلول‌های کشنده طبیعی از گروه شاغلان کمتر است.

    با این حال 25 درصد افراد بیکار تحت آزمایش در طول دوران بررسی کار پیدا کردند و سلو‌ل‌های کشنده طبیعی آنها مجددا به حالت عادی بازگشت.

    دکتر فرانسیس کوهن و همکارانش که این بررسی را انجام داده‌اند، در نشریه پزشکی روان‌تنی اعلام ‌کردند:‌ "ما اعتقاد داریم که این اولین بررسی در انسان‌هاست که بازیابی کارکرد ایمنی را پس از پایان یک استرس‌ مزمن ثابت می‌کند."

    استرس مزمن ممکن است که کارکرد ایمنی را از طریق اثراتش بر دستگاه عصبی مختل کند.

    غده‌های آدرنال، هورمون نور‌اپی‌نفرین را در پاسخ به استرس آزاد می‌کنند و در آزمایشگاه نشان داده شده که نوراپی‌نفرین سلول‌های کشنده طبیعی را کاهش می دهد.

    اما یافته‌های اخیر بیانگر آن است که دستگاه ایمنی در مواجهه با استرس دراز مدت "مقاوم" است و می‌تواند در صورت رفع عامل استرس‌زا کارکرد عادی خود را به دست آورد. در این بررسی دستگاه ایمنی مشارکت‌کنندگان، در اولین ماه اشتغال به کار جدید دوباره به حالت عادی بازگشت.

    به گفته این پژوهشگران بررسی‌های بیشتری باید انجام شود تا بازیابی عملکرد طبیعی دستگاه ایمنی را پس از انواع مختلف استرس‌زاها بررسی کند و مشخص کند بازیابی کارکرد ایمنی چگونه رخ می دهد.


        نظرات دیگران ( )

  • ایران رگ مصنوعی ساخت
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 10:52 عصر

    ایران رگ مصنوعی ساخت

    رگ مصنوعی

    پژوهشگران یک مرکز تحقیقاتی خصوصی زیست فن آوری کشورمان برای نخستین بار با بهره گیری از تکنیک های نانو فن آوری و مهندسی بافت، موفق به تولید نوعی رگ مصنوعی با ویژگی های منحصر به فرد شدند که به گفته محققان با توجه به پیشرفت های فزاینده در زمینه سلول های بنیادی امید می رود نتایج این طرح در آینده ای نزدیک در جهت کمک به بیماران نیازمند به پیوند عروق قابل استفاده باشد.

    به گزارش خبرنگار «پژوهشی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر مهران کفاش، معاون مرکز تحقیقاتی بن یاخته در این زمینه اظهار کرد: ما به عنوان نخستین مرکز در کشور موفق به تولید رگ مصنوعی نانو ساختار شدیم که نمونه اولیه آن حدود 9 ماه پیش در گردن یک گوسفند پیوند زده شد که بر اساس آخرین اکوی گرفته شده، این رگ همچنان به عملکرد طبیعی خود ادامه می‌دهد.

    وی با اشاره به همکاری محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخشی از این طرح (مرحله پیوند رگ) افزود: این مرکز با هدف ارائه تحقیقات در حوزه علوم نوین و دستیابی به محصولات کاربردی جهت درمان بافت های آسیب دیده، با جذب نخبگان علمی و صنعتی از حوزه های علوم پایه، فنی و مهندسی و پزشکی و نیز ورود به فن آوری های نو از جمله نانوتکنولوژی و بیولوژی سلولهای بنیادی به عنوان اولین مرکز خصوصی فعالیت خود را از سال 84 در حوزه مهندسی بافت و علوم نوین آغاز کرد.

    محققان این مرکز سال گذشته نیز با بهره گیری از تکنیک‌های مهندسی بافت و تولید بسترهای نانومتری زیست تخریب پذیر، موفق به کشت و تکثیر سلول‌های بنیادی و تولید بافت پوستی به منظور بازسازی آسیب‌های پوستی شده بودند.

    منبع : ایسنا


        نظرات دیگران ( )

  • تعداد بازرسان بهداشت کافی نیست، مردم نظارت کنند
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 10:51 عصر

    تعداد بازرسان بهداشت کافی نیست، مردم نظارت کنند  

    تابستان، فصل بیماری‌های عفونی گوارشی است. با شروع گرما، احتمال شیوع بیماری‌های روده‌ای و مسمومیت‌های غذایی و نیز احتمال بروز بیماری‌های مهم‌تری مثل وبا و شبه وبا که به دلیل مهاجرت و تردد گسترده همسایگانی که هنوز از استانداردهای بهداشتی بالایی برخوردار نیستند و همیشه در معرض خطر آن قرار داشته‌ایم، افزایش می‌یابد.

    بازرسان بهداشت

    با این اوصاف، آغاز تابستان، آغاز تشدید برنامه‌های نظارتی بر مراکز توزیع و عرضه مواد غذایی نیز به حساب می‌آید.

    چنانکه غلامی، رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی ‌وزارت بهداشت در گفتگو با ایسنا از کنترل ویژه بنکداران، عمده فروشی‌ها و فروشگاه‌های بزرگ نگهداری و عرضه مواد غذایی مجاز خبر می‌دهد و می‌گوید: برای نخستین بار در کشور خودروهای حمل مواد غذایی با هماهنگی وزارت بازرگانی و نیروی انتظامی ‌ساماندهی می‌شوند.

    او با بیان این که هم اکنون فقط خودروهای حمل کننده فرآورده‌های خام دامی ‌از سازمان دام پزشکی مجوز دریافت کرده‌اند، تاکید می‌کند: مقرر شده 10 درصد از خودروهای حمل مواد غذایی تا پایان سال مجوز دار شوند.

    غلامی ‌با تاکید بر این که کنترل کیفی مواد غذایی در سطح عرضه از وظایف مهم وزارت بهداشت در جهت رسیدن به اهداف سیستم و ارتقای سلامت جامعه است، می‌گوید: این وظیفه عمدتا توسط بازرسان بهداشت محیط در سراسر کشور اعم از مراکز شهرستان ها و استان ها و بر اساس برنامه‌های کشوری ابلاغی صورت می‌گیرد و با شروع فصل گرما، کنترل بهداشتی واحدهای تهیه و عرضه مواد غذایی مثل مراکز توزیع fast food و آب میوه فروشی‌ها، و نیز اماکن عمومی ‌مثل هتل‌ها، استخرها، رستوران‌ها و اماکن بین راهی، مهمان پذیرها و کنترل بهداشت محیط و بهداشت فردی و کنترل آب مصرفی این اماکن از جمله وظایفی است که تشدید می‌شود.

    اما با این اوصاف، واقعیت این است که هنوز بسیاری از مراکز عرضه مواد غذایی در کشور از استانداردهای بهداشتی بالایی برخوردار نیستند. کارشناسان می‌گویند کنترل و مراقبت همه مراکز تولید، توزیع و عرضه مواد غذایی و همه اماکن بین‌ راهی با توجه به تعداد محدود بازرسان بهداشتی که وزارت بهداشت در اختیار دارد، امکان‌پذیر نیست و کنترل دست فروشان مواد غذایی هم به کل، از وظایف این وزارتخانه خارج است و این در حالی است که بخش عمده‌ای از محصولات غذایی مورد استفاده مردم و مخصوصا مسافران تابستانی از همین طریق تامین می‌شود. به این ترتیب، شاید تنها راه برای حل مشکل در شرایط موجود، اطلاع‌ رسانی به مردم و استفاده از خود آنان برای نظارت بیشتر باشد.

    فصل وبا

    بیماری‌های روده‌ای، شایع‌ترین بیماری‌ها در فصل تابستان است که عمدتا بر اثر مصرف آب ناسالم شیوع می‌یابد و در این میان، آنچه بیش از سایر بیماری‌ها در دل مردم واهمه ایجاد می‌کند، وباست.

    شیوع این بیماری در سال‌های گذشته باعث شده تا مخصوصا در 2 تا 3 سال اخیر، توجه بیشتری به منشا گسترش این عفونت‌ها و از جمله، استفاده از فاضلاب در آبیاری مزارع سبزی و صیفی‌جات معطوف شود، اما به نظر نمی‌رسد این معضل برطرف شده باشد.

    حتی درمورد کارگاه‌های تولید یخ که چند سالی است درباره آن حرف و حدیث‌های فراوانی گفته شده و تاکید شده که باید پروانه وزارت بهداشت داشته باشند و آبی که برای تولید این یخ‌های قالبی استفاده می‌کنند، باید سالم باشد، به نظر می‌رسد هنوز مشکل حل نشده است.

    چنانچه قصد استفاده از مواد شیمیایی برای گندزدایی آب را دارید و برچسب ظرف به روشنی نشان‌دهنده خصوصیات آن نیست، ضرورت دارد در هنگام جابجایی ظرف، نهایت احتیاط را به عمل آورید. این مواد خطرناک و سمی ‌است و باید در محیط تاریک و خشک و دور از رطوبت و دسترس کودکان نگهداری شوند و به اطلاعاتی که روی ظرف نوشته شده و تاریخ انقضاء و مصرف آن توجه خاص کنید.

    از سوی دیگر، بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، در دنیا یک میلیارد نفر از دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم هستند و 2 میلیارد نفر از امکانات کافی بهسازی محیط و دفع بهداشتی فاضلاب بهره‌مند نیستند و سالانه  7/1 میلیون کودک در جهان بر اثر اسهال جان خود را از دست می‌دهند که دلیل عمده آن عدم دسترسی به آب آشامیدنی بهداشتی است.

    در کشور ما هم اگرچه طبق آمارهای رسمی ‌بیش از 85 درصد مردم به آب آشامیدنی سالم دسترسی دارند، اما مخصوصا در سفر، تامین آب آشامیدنی سالم اهمیت ویژه‌ای می‌یابد و باید خانواده‌ها از چگونگی عملیات گندزدایی آن در شرایط بحرانی و نحوه کسب اطمینان از سلامت آب مصرفی خود، آگاه باشند.

    به هموطنانی که در فصل تابستان مسافرت می‌کنند، توصیه می‌شود که غذا را همراه با لیمو ترش مصرف کنند، زیرا لیمو ترش دارای اسید است و مانع از ورود میکروب ناشی از نوشیدن آب آلوده به بدن می‌شود.

    محمد جواد دست آموز، کارشناس بهداشت محیط وزارت بهداشت، با بیان این‌که یک فرد می‌تواند با داشتن حداقل یک لیتر آب برای آشامیدن و دو لیتر برای تهیه غذا و مصرف ضروری شستشو در روز، زنده بماند، می‌گوید: البته هر انسان به طور میانگین روزانه به 20 لیتر آب نیاز دارد که بر اساس برآورد سازمان بهداشت جهانی، تامین حداقل 7 لیتر آن روزانه به صورت گندزدایی شده و کاملا سالم ضروری است.

    دست آموز، ضمن تاکید بر این‌که ضرورت دارد برای هر منبع آب یا سیستم آب رسانی، میزان آلودگی آن مورد ارزیابی قرار گیرد، به ‌راه‌های تصفیه آب اشاره می‌کند و می‌گوید: چنانچه قصد استفاده از مواد شیمیایی برای گندزدایی آب را دارید و برچسب ظرف به روشنی نشان‌دهنده خصوصیات آن نیست، ضرورت دارد در هنگام جابجایی ظرف، نهایت احتیاط را به عمل آورید. این مواد خطرناک و سمی ‌است و باید در محیط تاریک و خشک و دور از رطوبت و دسترس کودکان نگهداری شوند و به اطلاعاتی که روی ظرف نوشته شده و تاریخ انقضاء و مصرف آن توجه خاص کنید.

    وی ادامه می‌دهد: بهتر است آب را قبل از مصرف به مدت 3 دقیقه جوشاند و پس از این که خنک شد، مورد استفاده قرار داد و سپس برای بهتر شدن مزه آب، باید آن را چند بار در دو ظرف جا به جا کرد.

    دست ‌آموز به هموطنانی که در فصل تابستان مسافرت می‌کنند، توصیه می‌کند که غذا را همراه با لیمو ترش مصرف کنند، زیرا لیمو ترش دارای اسید است و مانع از ورود میکروب ناشی از نوشیدن آب آلوده به بدن می‌شود.


        نظرات دیگران ( )

  • چطور گرمازده نشویم؟
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 10:51 عصر

    چطور گرمازده نشویم؟

    آب و هوای گرم تابستان ممکن است عوارض خطرناکی در بدن از جمله گرمازدگی را بوجود آورد. با رعایت نکات زیر می‌توانید ‌از گرمازدگی پیشگیری کنید:

    گرمازدگی در هوای گرم

    *مقدار زیادی مایعات بنوشید

    در آب و هوای گرم، بدن بیشتر از حالت عادی عرق می‌کند و به این ترتیب آب بدن از دست می‌رود. در یک روز معمولی یک فرد 58 کیلوگرمی باید هشت لیوان آب بنوشد. به عنوان یک قاعده کلی به ازای هر کیلوگرم وزن بدن هر روز باید 30 میلی‌لیتر آب نوشید.

    ولی مصرف مایعات در آب و هوای گرم باید افزایش یابد. اگر نمی‌توانید مقدار زیادی آب بنوشید، یک نوشیدنی بدون گاز مثل آب میوه جانشین مناسبی است.

    از مصرف زیاد نوشیدنی های کافئین دار مانند کولا ، قهوه و چای اجتناب نمائید، زیرا کافئین ادرارآور است و باعث دفع آب از بدن می شود.

    *رژیم غذایی خود را تغییر دهید

    از مصرف غذاهای چرب و داغ اجتناب کنید. سعی کنید غذایتان کمی نمک داشته باشد تا املاحی که از طریق عرق از دست می‌رود، جبران شوند.

    *خود را از آفتاب دور نگه دارید

    بهترین کار در یک روز سوزان، ماندن در سایه و جایی خنک است.اگر می‌خواهید حمام آفتاب بگیرید و برنزه شوید، سعی کنید که مدت آن هرچه کوتاه تر باشد و از کرم ضد آفتابی که فاکتور محافظت در برابر آفتاب آن (SPF) حداقل 15 باشد استفاده کنید.

    اگر احساس ناخوشی و ضعف به شما دست داد، فورا از مقابل نور مستقیم خورشید دور شوید. نور خورشید بین ساعت 11 صبح تا 15 بعد از ظهر بیشترین گرما را دارد.

    افرادی که بیش از همه به گرمای هوا و اشعه ی تند آفتاب حساس هستند، شامل بچه‌های زیر 4 سال و افراد بالای 65 سال که بدنشان با سرعت بسیار کمتری با تغییر درجه حرارت تطبیق می‌کند، افراد چاق که بدنشان حرارت را در خود نگه می‌دارد و بیماران هستند.

    * در مورد ورزش، منطقی عمل کنید

    در ساعات بسیار گرم روز از ورزش شدید خودداری کنید. در عوض، پیش از طلوع آفتاب یا پس از غروب آن به دویدن نرم بپردازید.

    کارهایتان را با آهستگی انجام دهید و خودتان را با سرعت زندگی در زیر آفتاب تند تطبیق دهید.

    اگر احساس نفس‌تنگی یا تپش قلب می‌کنید، کارتان را متوقف کنید و سعی کنید بدنتان را مثلا با گرفتن دوش آب سرد خنک کنید. اگر چشم هایتان سیاهی می‌رود یا دارید بی حال می‌شوید، استراحت کنید.

    *بدنتان را خنک نگه دارید

    لباس‌های سبک و گشاد مثلا از جنس کتان بپوشید تا عرقتان به راحتی تبخیر شود. لباس های تیره و سنگین گرما را جذب می‌کنند، اما به یاد داشته باشید که برخی پارچه‌های نازک، حفاظ کافی در برابر اشعه ماوراءبنفش خورشید ایجاد نمی‌کنند.

    همچنین استفاده از کلاه‌‌های لبه‌دار و ترجیحا منفذدار، ایده‌ خوبی است.

    از عینک آفتابی برای محافظت از چشمانتان استفاده کنید.

    *به تهویه خانه‌تان توجه کنید

    در طول شب و روز پنجره‌ خانه را باز نگه دارید و از هواکش استفاده کنید. این امر به خصوص در شب که بدن گرمای خود را از دست می‌دهد ‌اهمیت دارد.

    * از سفرهای غیر ضروری پرهیز کنید

    از رفتن به جاهایی که سایبان ندارد و تهویه آن خوب نیست، حتی المقدور خودداری کنید.

    به خصوص ماشین‌های پارک‌شده در زیر آفتاب جاهای مناسبی نیستند. اگر می‌توانید در محیطی که دارای تهویه است باقی بمانید. اگر  چاره‌ای جز سفر در هوای گرم ندارید، همراه خود یک بطری آب داشته باشید.

    *از افراد آسیب‌پذیر، مراقبت مخصوص کنید

    افرادی که بیش از همه به گرمای هوا و اشعه ی تند آفتاب حساس هستند، شامل بچه‌های زیر 4 سال و افراد بالای 65 سال که بدنشان با سرعت بسیار کمتری با تغییر درجه حرارت تطبیق می‌کند، افراد چاق که بدنشان حرارت را در خود نگه می‌دارد و بیماران هستند.

    نوزادان به خصوص به گرمای محیط حساس هستند، زیرا غدد عرق هنوز در آنها به طور کامل رشد نکرده است، بنابراین هیچگاه در هوای گرم نوزادان را در پتو نپیچید یا لباس‌های ضخیم به آنها نپوشانید. در عین حال مراقب باشید که در معرض نور مستقیم خورشید هم قرار نگیرند.


        نظرات دیگران ( )

  • فجایع سلاح های ناجوانمردانه در دنیا
    نویسنده: عظیم جان ابادی سه شنبه 87/2/24 ساعت 10:49 عصر

    فجایع سلاح های ناجوانمردانه در دنیا

    روز ملی مبارزه با سلاح های شیمیایی و میکروبی

    نژادهای مختلف دنیا

    تاریخچه جنگ های بیولوژیک

    انسان ها، با کمال تاسف در طول تاریخ از تکنولوژی های در دسترسشان برای کشتار، نابودی و مقاصد منفعت طلبانه بارها و بارها استفاده کرده اند. دقیقا نمی توان مرز زمانی مشخصی برای جنگ های بیولوژیک یا کاربرد میکروارگانیسم ها و سایر عوامل در جنگ تعیین کرد.

    آدمی از روزهای اول زندگی بر روی کره خاکی همواره درصدد بوده که به نحوی به همنوع خود غلبه کند و برای این منظور از کلیه امکانات موجود در دسترس خود استفاده می کرد.

    سرخ پوستان آمریکا با سابقه تمدن 5000 ساله، همواره در جنگ، تیرهای خود را آغشته به سم می نمودند.

    در 300 سال قبل از میلاد مسیح آلودگی چاه های آب دژها، قلعه ها و شهرها یکی از روش های موثر بــرای از پــای در آوردن دشمن و سربازان و مردمان در بین یونانی ها بوده است.

    در جنگ های قرون وسطی با بــه کارگیری منجنیق ها برای پرتاب اجساد آلوده حیوانات و انسان ها به داخل دژهای محاصره شده استفاده می شد که این عمل باعث ترس و بیماری در میان مردم محاصره شده گردید.

    سال 1763 میلادی نقطه عطفی در تاریخچه جنگ های بیولوژیک می باشد، چرا که در این سال یک تغییر مهم در کاربرد این عوامل در جنگ ها به وقوع پیوست. به عبارت دیگر در این سال ارتش آمریکا (اروپایی های مهاجر) از عامل بیماری آبله به عنوان یک سلاح برای قوم کشی سرخ پوستان بومی آمریکا استفاده نمود. آنها با انتشار عامل بیماری آبله از طریق دادن پتوهای آلوده به ویروس، سبب کشتار وسیعی در بین بومیان سرخ پوست گردید.

    در سال 1915 ، در طی جنگ جهانی اول، آلمان ها به کاربرد عامل بیماری وبا در ایتالیا و طاعون در پترزبورگ روسیه متهم شدند. انگلیسی ها نیز ادعا نمودند که آلمان ها در طول جنگ از بمب های حاوی طاعون استفاده نمودند و فرانسوی ها مدعی بودند که آلمان ها عروسک ها و آب نبات های آلوده به عوامل میکروبی را بر روی رومانی ریختند.

    کنفرانس خلع سلاح ژنو

    در سال 1925 در کنفرانس خلع سلاح ژنو، عهدنامه ای (پروتکل منع کاربرد سلاح های شیمیایی و بیولوژیک) به تصویب 40 کشور جهان رسید.

    مشکل عمده در ارتباط با ممنوعیت ذکر شده در پروتکل ژنو این بود که هیچ  اشاره ای  به  ممنوعیت ساخت، تولید ، ذخیره سازی ، آزمایش ، نقل و انتقال و خرید  و فروش اینگونه سلاح ها نشده بود.  از این  جهت  بود که  در کمتر از  دو دهه بعد از تصویب این قانون، جهان شاهد کاربرد وسیع تر اینگونه سلاح ها در جنگ جهانی دوم و پس از آن بود که نهایتا منجر به کنوانسیون 1972 ژنو، مبنی بر ممانعت از توسعه، تولید و ذخیره سازی سلاح های باکتریولوژیک (بیولوژیک) و توکسینی(سمی) و کاربرد آنها گردید.

    کشورهای شرکت کننده در این کنوانسیون متعهد شدند که عوامل بیولوژیک جنگی خود را نابود کنند و یا همه آنها را برای مقاصد صلح جویانه تغییر کاربردی دهند که البته این کنوانسیون در سال های آتی به دفعات، حول محورهای فوق و پروتکل الحاقی بازنگری و بررسی شد. با این حال تولید و به کارگیری سلاح های شیمیایی و میکروبی در چند دهه ی اخیر از سوی کسانی که خود مدعی خلع این سلاح ها هستند، همچنان ادامه داشته و قربانیان اصلی این سلاح مردم بی دفاع هستند.

    به کارگیری سلاح های شیمیایی علیه ایران

    در طول 8 سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، تمامی دنیا از کمک به عراق در این جنگ به صورت مکرر دریغ نکردند. نقض حقوق بین الملل نیز هم از سوی خود دولت عراق که از سلاح های شیمیایی و میکروبی در جنگ استفاده کرد و هم از سوی کسانی که دولت عراق را با این گونه سلاح های ممنوعه مجهز می کردند، صورت گرفت.

    در تاریخ 7 و 8 تیرماه 1366هجری شمسی، هواپیماهای بمب افکن عراقی با بمب های شیمیایی به چهار نقطه پر ازدحام و متراکم جمعیتی شهر سردشت حمله کردند و زن و کودک و خرد و کلان مردم بی گناه آن شهر و اطراف آن را آماج گازهای کشنده و دهشتناک شیمیایی قرار دادند. لذا 8 تیر ماه به عنوان "روز ملی مبارزه با سلاح های شیمیایی و میکروبی" نام گذاری شد.

    حملات شیمیایی این رژیم علیه سربازان ایرانی در طول جنگ همواره ادامه یافت و این امر در حالی بود که دولت عراق خود به تنهایی توان ساخت سلاح های میکروبی و شیمیایی را نداشت. دولت ایالات متحده امریکا در چراغ سبز دادن به کشورهای اروپایی و ارسال فن آوری این گونه سلاح ها به طور غیرمستقیم و مستقیم مرتباً حقوق بین الملل را در ممنوعیت تولید و تکثیر و استفاده از سلاح های شیمیایی و میکروبی نقض کرد. رسانه های غربی نیز در بسیاری موارد به دست داشتن در تجهیز عراق به سلاح های شیمیایی، میکروبی و هسته ای اعتراف کرده اند.

    امید است با اقدامات موثر در سطح ملی و بین المللی و تدوین و اجرای صحیح و بدون تبعیض قوانین و مقررات ذیربط بتوان قدم موثری در مقابله با توسعه، تولید و کاربرد سلاح های شیمیایی و میکروبی برداشت و از این راه امنیت مردم را در سراسر دنیا در مقابل این گونه سلاح های مخرب و کشتار جمعی تأمین نمود و زمینه لازم را برای استفاده صلح آمیز از تجهیزات، عوامل بیولوژیک و اطلاعات و دانش فنی مربوط، در جهت اهداف بشر دوستانه فراهم نمود.


        نظرات دیگران ( )

    <   <<   21   22   23   24   25   >>   >

  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ
  • ویژه نامه شهادت امام حسن مجتبی با بیش از 100 مطلب
    ادرس جدید سایت
    کپسولهای ترک اعتیاد، بلای جان معتادان
    کتامین
    روشهای نوین ترک سیگار
    [عناوین آرشیوشده]